Find den rette påklædning til cykelturen

Kvindelig cyklist
Find den rette påklædning til cykelturen
Henrik Andersen
-
12/12/2022
-

Er du en af de typer, der fræser landevejene tynde på din carbon-racercykel, så snart der er mulighed for det? Så er du ikke alene. Mange elsker at cykle, og det er efterhånden blevet en nationalsport. Til gengæld kan cykelturen hurtigt ende i en fiasko, hvis du ikke klæder dig rigtigt. Få gode råd her.

Hvilken type cyklist er du?

Hvis du godt kan lide at køre stærkt og tilbagelægge mange kilometer på din racercykel, så er der ikke behov for at tænke særligt meget over din påklædning. Her er uniformen et stramt lycra-sæt, som er det perfekte valg til landevejen. Er du derimod den mere tilbageholdende cyklist, der ikke forsøger at imitere Lance Armstrong, er sagen en anden.

Her bør du overveje nøje, hvad du tager på, når du skal ud at cykle, for hvis regnen pludselig begynder at stå ned, så er du på den – og så er cykelturen ikke nær så sjov, som når solen står højt på himlen, og fuglene kvidrer lystigt fra mangt en trætop. Det er vigtigt, at din påklædning er valgt på baggrund af vejret, men komforten er også vigtig.

Du bør klæde dig efter vejret

Hvis du skal ud og cykle langt, så er det en god idé at indføre en vane, der går du på at gribe din smartphone, klikke dig ind på DMI’s hjemmeside og tjekke den lokale vejrudsigt. Er vejrguderne ikke i godt humør, så er det nemlig vigtigt, at du er opmærksom på det, så du kan klæde dig efter vejrforholdene.

Får du begivet dig ud på cykelstien uden ordentlig påklædning, så kan glæden ved de penge, du sparede, da du købte din nye damecykel på tilbud, hurtigt forsvinde, hvis det begynder at regne. Det er derfor vigtigt, at du klæder dig på efter vejret, så du kan beholde det godt humør. For er der noget bedre end en smilende cyklist? Næppe.

Vælg åndbart regntøj, hvis det står ned i stænger

Uanset, om du skal på cykeltur eller ud at vandre, så er det ærgerligt at blive våd. Heldigvis er der hjælp at hente, for med et ordentligt sæt regntøj, så gør det faktisk slet ikke noget, at det regner. Du kan ikke kun bruge det, når du skal ud at cykle, men også hvis du skal opleve naturen eller byen på gåben.

Det er vigtigt, at du vælger regntøj, som er åndbart, så du ikke ender med at blive våd af sved, når du cykler. Selvom regnen måske ikke trænger ind under regntøjet, så producerer du varme, når du cykler – og hvis varmen ikke kan trænge ud, så bliver du i stedet gennemblødt af sved, hvilket absolut heller ikke er at foretrække.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!